Het Raster vzw - ZOEKERTJES

GROEPSBEGELEIDING VOOR PARTNERS

In 2019 gaat onze groepsbegeleiding voor partners van start!

We zijn op zoek naar 6 koppels waarvan minstens één partner de diagnose autisme heeft.

Thema’s die in deze groepsbegeleiding zeker aan bod zullen komen zijn:

  • Psycho-educatie ASS
  • Communicatie
  • Samenleven (praktisch, organisatorisch & relationeel)
  • Zelfzorg

De groepsbegeleiding gaat door op volgende data van 20u tot 22u in Het Raster te Antwerpen:

-   Maandag 11 maart 2019

-   Maandag 25 maart 2019

-   Maandag 29 april 2019

-   Maandag 13 mei 2019

-   Maandag 27 mei 2019

-   Maandag 3 juni 2019

Interesse? Stuur dan een mail voor meer info naar info@hetraster.be.

 

DE KOMPANIE ZOEKT INVESTEERDERS

De Kompanie, een creatief atelier voor jongvolwassenen met een beperking, is op zoek naar investeerders voor hun woonproject te Mortsel.

In de nabije toekomst willen zij een kleinschalige woon- en zorggelegenheid bouwen voor een vijftiental jongvolwassenen met een beperking. Het gaat om een woongelegenheid in Mortsel (Mayerlei/Pastoor Van der Auwerastraat) waarbij huisvesting voorzien wordt voor jongvolwassenen die willen samenwonen met anderen in een gemeenschappelijke woning met 15 studio’s. De studio’s zijn dermate ingericht en gesitueerd dat iedere bewoner een zo zelfstandig mogelijk leven kan leiden op een eigen plek.

Zin gekregen om ethisch te investeren in een aangepaste woning voor jongvolwassenen met een beperking? Neem dan contact op met Rita Van der Spiegel, gsm: 0475 85 85 35 of e-mail: rita.vanderspiegel@telenet.be, www.dekompanie.net.

Of ga naar één van de volgende infoavonden op 14 november of 19 december 2018 om 20u in kunstencentrum Kaleidoscoop, Molenstraat 50, 2640 Mortsel.

Op uw verzoek komen ze ook graag naar u thuis of naar uw vereniging om een woordje uitleg te geven over ethisch investeren in De Kompanie Invest.

 

TEWERKSTELLINGSPROJECT MEEGAAN VZW

 

Eind september heeft MeeGaan vzw een nieuw tewerkstellingsproject gelanceerd: een bakkerij in Herne waar personen met een beperking welkom zijn om mee te komen werken. In afwachting van de opstart van de bakkerij worden drie dagen per week de nodige vaardigheden ontwikkeld via allerhande activiteiten. Momenteel hebben ze nog enkele plaatsen vrij voor personen met een beperking. Daarnaast zijn zij ook op zoek naar extra vrijwilligers, ook voor o.a. administratief werk.
MeeGaan vzw is opgericht door ouders met een kind met een beperking. Het doel van de organisatie is om mensen met een beperking activiteiten met een educatieve, onderhoudend, gevarieerd karakter aan te bieden. Voor meer informatie kan je terecht op hun website www.meegaan.be

Autisme chat

Open Chat