Het Raster vzw - Aanraders

AANRADERS

Slaapklets!

Slaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. 

Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen?

Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. 
Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Naast de Slaapklets! bestaat ook Vakantieklets (om de dode momenten te vullen), Relaxklets...

Michal Janssen, Uitgeverij Gezinnig, ISBN 9081477978

 

 

Blij bang boos bedroefd - 27 kleine liedjes over Grote Gevoelens

Hoe gaat het? Wat voel je? Waarom doe je dat? Wie ben ik? Toon je emoties, allemaal! Beleef ze één voor één. Deze muzikale waaier vol gevoel is een kompas voor kleine kinderen op weg naar de grote wereld. Leven is voelen, voelen is groeien. 

Kapitein Winokio en Mevrouw de Poes zetten elke emotie om in een tastbaar kinderlied zodat je al na één seconde voelt waarover het gaat. 

Fotografe Inge Van Zomeren legt de diep doorleefde emoties vast op de gevoelige plaat. Een bijzondere ervaring, met een prachtig resultaat!

Kapitein Winokio, ISBN 9490378461