Het Raster vzw - Getuigenissen

"Als vrijwilliger en Auti-Maatje voel ik me erg goed bij Het Raster. Het is fantastisch dat gezinnen met een kind met ASS zo goed geholpen worden."

“Het is een verrijking om de wereld door de ogen van iemand met autisme te leren ontdekken”.

“Ervaringen delen geeft zoveel energie, zeker als ik nadien een mooie glimlach zie”.

 

Een van onze vrijwilligers vertelt:

"Laatst zette ik als Auti-Maatje een schattenzoektocht op het programma. Enkele dagen voordien was ik mijn eigengemaakte schat stiekem in het bos gaan verbergen. Groot was mijn verbazing dat er op de dag van de tocht onverwacht een mooi sneeuwtapijt lag! Dat kon het enthousiasme van de kindjes achter niet remmen. Ze konden niet wachten om hun warme sjaal en handschoenen aan te trekken!

De tocht duurde meer dan een uur, we hadden dolle sneeuwpret en als klap op de vuurpijl vonden de kindjes de verborgen schat! Snoepjes, chips en ander lekkers! Wij snel naar huis waar mama ons dan ook nog eens trakteerde op lekkere pannenkoeken. Wat hebben de kindjes gesmuld!
Toen ik vertrok vroegen de kinderen of we snel nog eens schatten zouden gaan zoeken ... Ze hadden een fantastische middag beleefd en heel even waren ze al hun grote en kleine problemen vergeten. Dat is waar ik het als Auti-Maatje voor doe."

 

Dit is een van de talloze hartverwarmende verhalen van onze vrijwilligers die zich telkens weer belangeloos inzetten om kinderen, jongeren of volwassenen mat autisme een leuke vrije tijd te bezorgen.
Onze Auti-Maatjes zijn van onschatbare waarde voor Het Raster!

Autisme chat

Open Chat